10 ecofriendly huwelijksideeën

We houden van huwelijkskoppels die geven om het milieu en die oprecht duurzaam leven. Waar we nog meer van houden, zijn koppels die een ecofriendly huwelijk willen. We zijn meer dan bereid om koppels te helpen bij het brainstormen over manieren om een ​​bruiloft milieuvriendelijk te maken. We hebben tien ideeën verzameld om jouw huwelijk duurzaam te maken. Here we go...


NUMMER 1 - Overdag trouwen


Waarom we het geweldig vinden


Energie besparen door overdag te trouwen. Er is niet alleen natuurlijk licht aanwezig voor geweldige trouwfoto's, maar u kunt ook genieten van uw diner terwijl u minder elektriciteit verbruikt. Je kan dineren in een prachtige omgeving, zoals een strand, een park, een botanische tuin of een boerderij.

Bovendien, door de prachtige omgeving heb je ook geen decoratie meer nodig!

Gebruik kaarsen wanneer het begint te schemeren voor een extra romantisch effect.

NUMMER 2 - Pluk zelf jouw bruidboeket


Waarom we het geweldig vinden


Wanneer je trouwt in de lente of in de zomer kan je in jouw eigen tuin of een bloemenveld op zoek gaan naar bloemen die je graag ziet. Knip ze af en maak er een prachtig bruidsboeket mee. Je bespaart geld en hebt een uniek bruidsboeket!


NUMMER 3 - Ga voor lokale lekkernijen


Waarom we het geweldig vinden


Overleg met je cateraar over het maken van hapjes en een diner met lokale ingrediënten.

Voedselproducten die in één enkele hap kunnen worden gegeten zorgt voor minder afwas / afval.NUMMER 4 - Duurzame uitnodigingen


Waarom we het geweldig vinden


Maak duurzame trouwuitnodigingen met gerecycleerd of plantbaar papier (ja, er bestaat zoiets als zaadpapier dat jouw gasten achteraf in hun tuin kunnen planten).


Als je je uitnodigingssuite meer romantisch en persoonlijk wil maken met strikjes, overweeg dan het gebruik van textielresten van je bruidsjurk.


Óf kies voor een e-invitation.NUMMER 5 - Gebruik natuurlijke elementen


Waarom we het leuk vinden


Kies liever voor natuurlijke elementen. Het welkomst- en find-your-seat bord kan je perfect op hout laten beschrijven. Je kan boemblaadjes gebruiken als confetti.


Deze items zijn niet alleen eenvoudig te vinden, ze zijn uiteindelijk ook de goedkopere optie die unieker en romantischer zijn.


NUMMER 6 - Something borrowed...

Waarom we het geweldig vinden


Kijk rond in je huis en ga op zoek naar deco-items die je kan gebruiken voor jouw huwelijk. Items zoals vazen en kandelaars kan je perfect integreren tijdens jouw huwelijksfeest, wat ook meteen een persoonlijke toets geeft.


Pols eens bij vrienden of zij deco-items hebben die je kan gebruiken voor jouw huwelijk.


NUMMER 7: Trouwjurk hergebruiken


Waarom we er dol op zijn


Kies bij het selecteren van jouw outfit voor een trouwjurk dat je nadien nog kan dragen.


Ga voor een twee-delig kleed zodat je de top en de rok nog eens kan dragen voor een feestje.


NUMMER 8 - Herbruikbare centerpieces


Waarom we het geweldig vinden


Versier je huwelijk met ingemaakte bloemen en planten. Ze maken niet alleen prachtige centerpieces en decor, maar jouw gasten kunnen ze mee naar huis nemen en daarna planten.


#letlovegrowNUMMER 9 - Gebruik gastendoekjes


Waarom we het geweldig vinden


Gebruik gastendoekjes als alternatief voor papieren handdoeken. Het vermindert niet alleen de papierverspilling, het zorgt er ook voor dat je jouw huwelijk naar een hoger niveau tilt.NUMMER 10 - Kies een locatie dicht bij u


Waarom we het geweldig vinden


De grootste ecologische voetafdruk van jouw huwelijk komt door de verplaatsingen.


Kies één locatie voor de ceremonie, de receptie en het avondfeest. Zo zorg je ervoor dat jouw gasten zich niet meermaals hoeven te verplaatsen.
Wil je meer weten? Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

EVENTPLANNER - EVENTSTYLER

POUR TOUS LES GOÛTS EZ

NOORDBOS 12

9790 WORTEGEM

+32 476 81 80 08

MELISSA@POURTOUSLESGOUTS.COM

OND. NR BE0721.861.033