Hoe maak je de gastenlijst op?

Wie nodig je wel en niet uit voor jouw feest?


1 - Gaan jullie voor een intiem of groot huwelijk?


Het verschil tussen het aantal gasten bij een intieme of een grote en uitbundige bruiloft is natuurlijk enorm. Bedenk daarom eerst of jullie voor klein en intiem of groot en uitbundig gaan. Hierbij kun je ook onderscheid maken tussen de ceremonie, receptie en avondfeest. Als jullie onderscheid maken tussen de ceremonie, receptie en het avondfeest kunnen jullie uiteindelijk meerdere mensen deel uit laten maken van de dag.


2 - Maak een lijst van mensen die je er absoluut bij wil hebben


Noteer mensen waarvan je zeker weet dat die niet gemist kunnen worden op de grote dag. Denk hierbij aan je ouders, familie, schoonfamilie en jullie beste vrienden. Je zult ontdekkend dat de gastenlijst al aardig lang wordt wanneer je al deze mensen hebt genoteerd!


Tip: bekijk na een paar dagen nog eens de gastenlijst, dan zal het minimaliseren van je gastenlijst makkelijker gaan.3 - Maak een twijfellijstje


Het is altijd goed om een lijstje op te stellen met mensen waar je over twijfelt. Wanneer je dit uitschrijft zul je snel genoeg aan je gevoel merken of je aan ze twijfelt, omdat je ze erbij wilt hebben of omdat je je verplicht voelt hen uit te nodigen.


Tip: Denk na of je deze mensen de laatste maanden nog gesproken en/of gezien hebt en welke bijzondere momenten jij met deze mensen gedeeld hebt.


4 - Maak de lijst op samen met jouw partner

Het is belangrijk om de gastenlijst samen te maken. Jullie kunnen er ook voor kiezen om ieder voor zich een lijst op te stellen en deze dan later bespreken. Op deze manier kunnen jullie samen beslissen wie er wel en niet komen.


5 - Het contact tussen de gasten


Voor een bruiloft is het ook belangrijk dat je een leuke, gezellige groep mensen bij elkaar hebt waarin alle gasten zich op hun gemak voelen bij elkaar. Natuurlijk komt het weinig voor dat iedereen elkaar kent, maar behalve voor het maken van je gastenlijst, is het ook goed om direct te bekijken hoe jij de tafelschikking wilt hebben. Als je vrienden hebt die verder niemand kennen, is het voor hen van belang dat je ze plaatst bij de mensen die gemakkelijk van zich afpraten en waarvan je weet dat die het geen probleem vinden om nieuwe mensen te ontmoeten.


6 - Maak je lijst op in Excel


Excel is een goede tool om je gastenlijst op te maken. Pour tous les goûts heeft een template opgemaakt om op een snelle en handige manier alle gegevens te verzamelen die je nodig hebt.


Wil je meer weten? Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

EVENTPLANNER - EVENTSTYLER

POUR TOUS LES GOÛTS EZ

NOORDBOS 12

9790 WORTEGEM

+32 476 81 80 08

MELISSA@POURTOUSLESGOUTS.COM

OND. NR BE0721.861.033