HOW TO: Huwelijksfoto's

Stress voor je huwelijksfoto's? Who hasn't?

1 - Ga op zoek naar de fotograaf die bij je past


Op basis van die stijl kun je pas op zoek naar de perfecte fotograaf voor jouw huwelijk. Vraag verschillende prijsoffertes aan bij een aantal van je favorieten, en spreek een keer af met de toppers. Je fotograaf is de hele dag op je trouwfeest. Het kan dus maar beter ook een beetje klikken.


Het is heel belangrijk dat de bruid en bruidegom zich op hun gemak voelen voor de camera.

Sommige momenten op je huwelijksdag zijn heel intiem en emotioneel. Als je je fotograaf al wat kent, zal dat ook betere foto’s opleveren.


Bespreek de stijl die je wilt, de locatie waar je wilt shooten, het type gasten op je feest … Alles wat volgens jou belangrijk kan zijn om de beste trouwfoto’s te maken.
2 - Stel een lijstje op van musthave-shots


Ga op voorhand op Pinterest of Instagram op zoek naar foto's die je zeker wenst te hebben en maak een overzicht van welke momenten je zeker wilt vastleggen op beeld. Je fotograaf is een professional en kent zijn vak maar misschien heb je nog speciale verzoeken. Vermeld deze zeker bij de laatste briefing of geef ze door aan jouw Weddingplanner 😉
3 - Plan ongeplande momenten

Hoewel je absoluut een lijst nodig hebt met foto’s die je zeker wilt laten maken, moet je er ook rekening mee houden dat een te strakke planning er ook voor kan zorgen dat je foto’s niet altijd even authentiek zijn.


De remedie: plannen. Klinkt raar, maar is het niet. Door een moment in te plannen voor ongeplande en impulsieve foto’s creëer je de fijnste momenten. En dat is er aan te zien!


Foto’s zien er ook veel natuurlijker uit wanneer je niet steeds in de camera kijkt. Bovendien krijg je een hele hoop foto’s van je bruiloft en is het een stuk leuker als er wat verschil tussen zit.

4 - Luister goed

Jouw trouwfotograaf heb je gekozen omdat hij of zij veel ervaring heeft met bruiloften en een stijl heeft die bij jullie past. Wanneer jullie poseren voor je trouwfoto’s, denk er dan aan om goed te luisteren naar je trouwfotograaf. Juist omdat deze al veel ervaring heeft weet hij of zij hoe jij het beste op de foto komt.

Bij statische foto’s is het belangrijk je rug recht te houden. Hou je schouders dus recht en je voeten naast elkaar. Op die manier komt je jurk het mooist tot z’n recht.


TIP

Boek een verlovingsshoot bij de fotograaf die je wenst te boeken voor jullie huwelijk. Zodat je alvast gewend kunt raken aan de fotograaf én aan de camera.
5 - Lach natuurlijk


Een mooie lach staat iedereen, maar een lach kan er ook onnatuurlijk uitzien. Bijvoorbeeld wanneer je mond wel lacht, maar je ogen niet.

Een paar tips om natuurlijk te leren lachen:

  • Lach naar je kersverse hubby. Wanneer je lacht naar iemand waar je van houdt knijpen je ogen een beetje samen en ziet je lach er natuurlijker uit.

  • Oefen het voor de spiegel. Wanneer je je tanden laat zien bij het lachen licht je gezicht iets meer op.

  • Bepaal je beste hoek, ga in ieder geval niet voor foto’s recht van voren, maar draai je gezicht iets.
6 - Hou je make-up simpel & maak een touch-up kit


Je wil er niet te anders uitzien op je huwelijksdag, bij bruidsmake-up draait het erom de mooiste versie van jezelf te zijn. Opteer voor neutrale tinten, het is geen goed idee om op de dag van je bruiloft te gaan experimenteren met contouren en felle lipstick.

Eens je volledig geschminkt bent werk je je look best af met een zacht poeder. Dat houdt de make-up niet alleen op z’n plaats, maar zal ook voorkomen dat je gaat blinken doorheen de dag.

Indien je voor een opsteekkapsel kiest, is het cruciaal ook je oren en nek van foundation te voorzien. Op die manier zal je gezicht op de foto’s geen andere kleur hebben dan je lichaam.

Boek op voorhand een try-out van je huwelijksmake-up en neem hiervan een foto zodat je goed weet hoe je eruit zal zien op jullie BIG DAY.


TIP

Make een touch-up kit en geef deze aan je getuige of neem je visagiste mee naar de photoshoot. Ook al doet het geen wonderen, je zelfvertrouwen krijgt wel een instant boost, en dat is het aller belangrijkst.Onze favo fotografen ♥

http://luxvisualstorytellers.com/

https://irmyphotography.be/

https://www.trouwenmetthomas.nl/

Hulp nodig bij de organisatie van jullie huwelijk? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

EVENTPLANNER - EVENTSTYLER

POUR TOUS LES GOÛTS EZ

NOORDBOS 12

9790 WORTEGEM

+32 476 81 80 08

MELISSA@POURTOUSLESGOUTS.COM

OND. NR BE0721.861.033