Wat kost een communie / lentefeest?

Een communie- of lentefeest zorgt altijd wel voor een beetje stress. Een locatie en outfits kiezen, de catering,… én vooral: je budget bepalen, want je wil natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan. Lees hier hoeveel een feest gemiddeld kost en wat je kan doen om de kosten te drukken.

Voor een communie- of lentefeest stel je best vooraf een budget op. Dan weet je wat kan en wat niet én schrik je niet als je de rekening krijgt toegestuurd.


Een Vlaming geeft gemiddeld 2.000 EUR uit aan een communie- of lentefeest. Maar natuurlijk bepaal je dat voor een groot deel zelf.


OUTFITS

Het is natuurlijk belangrijk dat je kleine spruit schittert op zijn dag. En communiekledingis niet goedkoop. De meeste gezinnen geven er zo’n 250 euro aan uit en daar komen dan nog de outfits van broer, zus en papa en mama bij. Maar is het nodig om zo’n dure kleding te kopen voor die ene dag? Vaak hebben kledingketens zoals H&M ook communiecollecties die heel wat goedkoper zijn.FEEST

Gemiddeld geven Vlaamse ouders rond de 1000 euro uit aan het feestje zelf. Ongeveer de helft gaat voor een feest buitenshuis, dat trekt de prijs natuurlijk meteen op.


Maar waarom geen gezellige barbecue thuis in de tuin? Dan kun je er nog voor kiezen om een traiteur in te huren of zelf te koken.


CADEAU

Cadeautjes zijn voor je kind het hoogtepunt van de dag. We geven het meest geld of waardebonnen cadeau. Maar als je toch iets persoonlijks wil, is een echt cadeau ook leuk. Elektronica en reisjes naar bv. Disneyland Paris zijn de populairste. Maar het hoeft niet allemaal zo duur. Gezelschapsspelletjes of kleinere uitstapjes naar bv. de zee of de dierentuin zijn zeker even leuk!


SAVE THE DATE & UITNODIGING

Op tijd een uitnodiging versturen (3 à 4 weken voor het feest) en daarna nog een herinnering kan heel wat ontgoochelingen vermijden op de dag van het feest. Meter of peter die ontbreken of een van de beste vriendjes, dat wil je je kind niet aandoen. Geen fan van de standaard uitnodiging per post? Waarom niet per e-mail? Of maak zelf een (gratis) website via wix.com.


BEDANKJES


Jouw gasten bedanken voor hun aanwezigheid kan je door een fijne en originele bedanking te overhandigen. Bij Tadaaz.be, bedankjes.nl of suikerdraakje.be kan je originele gifts vinden tegen lage prijzen.


Hulp nodig bij de organisatie van jullie feest? Neem contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

EVENTPLANNER - EVENTSTYLER

POUR TOUS LES GOÛTS EZ

NOORDBOS 12

9790 WORTEGEM

+32 476 81 80 08

MELISSA@POURTOUSLESGOUTS.COM

OND. NR BE0721.861.033